2011. április 25., hétfő

2011.április 2. Szlovákia-Kassa tréning

Reggel 5-kor indultunk Vecsésről, és zökkenőmentesen megérkeztünk időben Kassára. A csapat többi tagjával egy benzinkúton találkoztunk és onnan már együtt mentünk a helyszínre.
A helyszín egy régi gyárterület:

                                              
A terület egyik oldalán vasúti sínek voltak ahol rendes forgalom is volt így spontán zajkeltőnek tökéletesen megfelelt.
Először egy épületben kezdtünk Jasminnal. Az épület 1 emeletes volt és volt egy pincéje ahova csak éppen hogy beszűrődött egy kis fény. 1 személy a földszinten, 2 személy az emeleten és 1 személy a pincében bújt el előre úgy hogy a kutya nem látta és úgy hogy én sem. Nekem a földszinten lehetett tartózkodnom nem messze a bejárattól hogy esetlegesen ha kell tudjam irányítani. Fújt egy kicsit a szél így a szagok is terjengtek össze vissza az épületben. A pincében lévő személyt a földszinten tartózkodva megérezte és volt egy kisebb szellőzőzőrés a padlón amibe beleszagolt és fentről szerette volna jelezni a személyt, de "rábeszéltük" hogy menjen csak szépen le a sötétbe :) Megtette. Sokat nem időztünk az épületben ügyi volt.


Második körben rásétálós személy keresés is volt ami azt jelenti nem kapcsoljuk be a kutyát, nem kap vezényszót egyszerűen sétálgatunk mintha ráérnénk és semmi dolgunk nem lenne. Senkit nem hagyott ott mindenki szépen sorban megmenekült:), volt egy szituáció aminél egy kicsit segíteni kellett neki hisz nem találkozott még olyannal. A föld alatt voltak járatok és néhol ez be volt szakadva, oda bújt be a személy, és ezt a kutyának fentről kellett jelezni, nem mehettek le (egy helyen le lehetett jutni amit meg is találtak de nem engedtük, mindig finoman elirányítottuk őket onnan hisz nem ez volt a cél), érezte a személyt de mivel mély volt ugye leugrani nem lehetett, először gondolkodóba esett hogyan is oldja meg de kivártuk és kicsit segítséggel végül jelezte. Az ominózus "szakadék":


Többi kép a rásétálós keresésről:

itt be kellet mászni a föld alá a személy kb 4-5 méterre bent volt a sötétben a képen már kifelé jön






Sidney a romon gyakorolt jelezni.Ügyeske, egy kicsi problémája volt a helyezkedés, jelezni jelez tudja hogy ez a feladata ha odaér de néha gondja akad azzal ha nem talál stabil helyet hanem hajlamos tolatni, tehát az új házi feladatnak azt kaptuk hogy előre törekedjen ugatás közben vagy feküdjön az is jó csak ne akarjon pucsító pózban még hátrafelé irányulni mert ez a későbbiekben igen veszélyes lehet. Képek:


Már induláskor nyalja a száját:)





 Nagyon szépen köszönjük a segítséget a csapat többi tagjának jó kis tréning volt, sokat tanultam!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése