2011. szeptember 25., vasárnap

Mentős tréning, területkutatás és engedelmes

2011.09.03 Jászberényi tréning
Ez egy nagyon szuper nap volt! Jászberényben kezdtünk egy kis terület kutatással, 8 személy(4-4) jobb és bal oldalt erdőben felváltva küldözgetve), majd a kutyasuli területén folytattuk engedelmes tréninggel ahol végre tesztelni tudtuk Sidney-t hogyan reagál lövésre (mivel a vizsgákon is mindig van lövés), menetelés közben kaptuk, a reakciója egy pillanatra körbenézett de utána ahogy kértem felvette a szem-kontaktot és folytattuk tovább a gyakorlást semmivel nem törődött csak csinálta amit kérek. A helyben maradása szintén tökéletes volt bevallom őszintén egy kicsit aggódtam emiatt de teljesen alaptalanul Sid tudja mikor mit várok el tőle és igyekszik megfelelni.


Jasminnak engedelmes gyakorlás direkt lövéssel mivel tudjuk hogy nem bírja. Ő is menetelés közben volt amikor a pisztoly eldördült, a reakciója a várt volt nem pánikol be menekülésig, mellettem marad de láthatóan keresi mi volt honnan jött, füleit hátra csapja és nem tud koncentrálni a feladatra.Szerencsére elég rövid időn belül sikerült feloldani ebből az állapotból annyira hogy tudtuk folytatni a tréninget és helyben maradásnál rendes érdeklődő fültartással teljesen feloldva 100%-ra megcsinálta (itt már direkt nem volt lövés) ezután labdáztunk egy nagyot és már csak emlékei sem voltak arról mi történt. Tehát nagy volt a happy részemről hisz Jasmin gyengepontja ez, de talán nem reménytelen kiszedni belőle ezt a félelmet.

tréning után készítettünk a két tesóról képet
Given és Sidney

2011.09.05 Szépvölgyi út vége területkutatás 
Sid teljesen be volt pörögve pikk-pakkra megtalált és jelzett mindenkit :) Jasmin is hozta formáját kellően összenyálazta a fél bandát :)


Miután Picuri egész hétvégén semmit nem csinált vasárnap őt vittem agility edzésre. Teljesen meg volt kattanva nagyon tepert élvezte hogy csak ő vele van foglalkozva és még finom kajával is tömve van:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése